Recept: gefermenteerde knoflook honing

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 14:55

De weerstand wordt voor een groot gedeelte bepaald in de darmen. De darmen aanpakken is daarom key voor een goede gezondheid en sterk immuunsysteem.

Wat kun je inzetten om je weerstand een boost te geven (bijvoorbeeld wanneer je ziek bent of het dreigt te worden) terwijl je je darmgezondheid aanpakt? Deze gefermenteerde honing knoflook!

Honing geeft de weerstand een boost, werkt antibacterieel, reguleert de bloedsuiker spiegel en bevat enzymen

Knoflook geeft de weerstand een boost, helpt je te ontgiften, bestrijdt vermoeidheid en werkt ontstekingsremmend (moet je wel ernaast van de koekjes afblijven…)

En het fermentatieproces zorgt voor goede bacteriën. En die zijn goed voor zo ongeveer alles.


Recept

  • 2 bollen knoflook
  • 300 ml rauwe honing (vloeibaar of crème) 

Bereidingswijze

  • Pel de knoflook en doe het in een schone glazen pot (met bijpassende deksel).
  • Giet hier de honing overheen. Doe nu de pot goed dicht. Laat staan op het aanrecht.
  • Roer elke dag met een (houten) lepeltje goed door. Je zult misschien merken dat de honing vloeibaar wordt.
  • Na ongeveer één week is het klaar en kan het de koelkast in. Neem hier regelmatig een lepeltje van of gebruik het in een salade dressing. De knoflook zelf is vrij vezelig en adviseer ik je niet te eten wanneer je nog compromised darmen hebt. Je kunt de gefermenteerde knoflook bewaren en bijvoorbeeld mee laten koken met je bouillon.

Ik ben erg te spreken over de honing van Winkel • ECO Honing omdat 1) ik de eigenaren ken en ik weet daarom dat er niet mee gerommeld is en 2) het echt wel van de goedkoopste (echte!) honingen van Nederland is (en echte voeding is al zo duur; waarom niet besparen op honing?). #overigens niet gesponsord oid

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.